Kenneln

Björkvallens kennel

uppfödning av finsk lapphund

Björkvallens kennel

 

Kenneln startades 2009 när vår finska lappund Elsa fick sin första valpkull. Vi föder upp valpar i liten skala och använder friska hd-fria och rastypiska hundar.

För närvarande har vi tre hemmavarande hundar.

 

Kika på på våra hundar under fliken våra hundar.

Bilden är på Björkvallens Stinger som valp.

 

 

Familjen Olofsson

Består av mig, Maria, som har hand om kenneln. Min man Håkan och våra fyra barn. Gustav, Eleonor, Oskar och Kalle. Bilden är gammal nu....

Vi har en Islandshäst, Eyri. Egen flik.

Jag är född och uppvuxen med hund. Olika raser har det varit genom åren, västgötaspets, labrador, riesensnauzer, bullterrier, norsk buhund.

 

Jag har jobbat en del med framförallt lydnad med Elsa och Tea. Tea är den som är mest arbetshund av de två och vi är uppflyttade till Lydnadsklass 3. Med Elsa uppflyttade till 2an där vi har ett andrapris. Dom har även fått prova på agility vilket funkar ganska bra med Tea inte lika bra för Elsa. Rallylydnad som passar Elsa som handen i handsken! Vi har provat på sök och spår också. Spår tycker Tea om! Dom är även uställda sparsamt då det inte ligger i mitt största intresse.

Vi har haft ett ganska långt uppehåll i tävlandet då jag och Tea körde fast i lydnaden. Nu tränar jag Nosework emellanåt med Tea, Vintra och Rizza.

 

Vintra som är Elsas dotterdotter är endast tränad sparsamt här hemma då framförallt vår dotter Eleonor har skött den biten. Då har det blivit lite lydnad och rallylydad. Hon skulle fungera utmärkt i agility då hon både är orädd och en hejare på att hoppa. Hon var en riktig utbrytardrottning när hon var lite yngre. Eleonor har gått spårkurs med henne och det är något som hon gillar. Att använda nosen. Tränar lite Nosework.

 

Rizza är en riktig arbetshund också. Lugn inne men väldigt aktiv ute. Kan än så länge inte vara lös då hon gärna tar spår. Tränat lite personspår och även Nosework. Jätteduktig! Nu väntar en kurs i Barmarksdrag våren 2017.