Våra hundar

Björkvallens kennel

uppfödning av finsk lapphund

Elsa, Stonefly´s Hilja. Vila i frid du underbara själ!!!

Elsa är vår första finska lapphund.

Född 2004-05-05. Hd B Ögon UA. E

 

Död hösten 2016 pga komplikation efter en operation.

Elsa har haft 2 kullar. Kaffekullen 2009 och Gladiatorkullen 2011.

Med Elsa har jag tränat och tävlat i Lydnad, Rallylydnad och Agility.

Det som funkat bäst är defenitivt Rally det gillar hon när man kan berömma med rösten hela tiden!

Hon har fina resultat i lydnad med ett lydnadsdiplom i lydnadsklass 1, LP1. I rally, uppflyttad till fortsättningsklass, inofficiellt. Tränat spår och sök. Men det var inte riktigt Elsas grej.

 

 

Tea, Illertrömmens Skata

Vår vackra lapska vallhundstik! Tyvärr har det inte blivit några valpar på denna arbetsglada hund. Väldigt tråkigt. Blev dräktig en gång men tyvärr resorberades dessa. Och efter det har hon helt enkelt inte velat. Men hon är fantastisk hjälpreda när det finns valpar i huset!

Född 2007-05-14. Hd A, Ögon UA.

Hon har också ett LP 1 och ett 1a pris i Lydnadsklass 2. Uppflyttad till Lydnadsklass 3. Tävlad i Rallylydnad med 2 godkända resultat i officiell tävling. Även tränat och tävlat i agility och spår. Känd mental status. Tränar Nosework och personspår.

 

 

 

Vintra, Samejäntans Vintra, är dotter till vår Java från kaffekullen. Elsas dotterdotter.

Vintra är en väldigt glad och positiv tjej som älskar att gosa. Duktig att spåra och väldigt duktig att hoppa. Agility och spår passar denna damen perfekt. Tränar Nosework emellanåt.

Född 2011-08-02. Hd B och Ögon UA.

Har haft två kullar på kenneln. 2014 och 2016.

Hon har gjort ett fint BPH med skott!

Björkvallens Arizona," Rizza"

Från Delstatskullen. Dotter till Vintra. Kunde inte riktigt släppa iväg denna lilla godbit från sista kullen. Vintras första kull. Född 2014-10-12. Hd C Ögon UA

Det ska bli spännande att se henne utvecklas.

Hon är lugn inomhus men väldigt aktiv utomhus. En hund som man skulle kunna träna det mesta. Tränar emellanåt Nosework som hon är väldigt duktig och personspår. Har gått kurs i Barmarksdrag våren 2017 det passar henne väldigt bra.

Rizza har ett godkänt doftprov på eukalyptus och vi har börjat tävla så smått. Hon har gjort ett mycket bra BPH med skott!