Kenneln

Björkvallens kennel

uppfödning av finsk lapphund

Familjen Olofsson


Består av mig, Maria, som har hand om kenneln.  Min man Håkan och våra fyra barn. Gustav, Eleonor, Oskar och Kalle.


Jag är uppvuxen med hund. Olika raser har det varit genom åren, västgötaspets, labrador, riesensnauzer, bullterrier, norsk buhund bl a.


Vi har en gård i Istorp i Marks kommun. En knapp timme från Göteborg och Landvetter. Ca 25 minuter från Varberg och Kinna

Och ett boende i Hindås, nära Landvetter flygplats.Björkvallens kennel


Kenneln startades 2009 när vår finska lappund Elsa fick sin första valpkull. Vi föder upp finsk lapphund i liten skala. Det tar mycket tid att föda upp en valpkull så det gäller att ha tid när man planerar in en kull. Hundarna bor inne med oss i huset och valparna tillbringar sin uppväxt hela tiden i kontakt med oss människor och övriga hundar.

För närvarande har vi  tre hemmavarande hundar.

Vintra och dottern Rizza och våran lapska vallhundstik Tea. Läs mer om dom under fliken Våra hundar.

Mitt mål är att föda upp friska, mentalt stabila hundar.


Vi anordnar valp/kennelträffar årligen. Det är fantastiskt kul att se hur alla vovvarna utvecklas! Förhoppningen är att ha en bibehållen kontakt med valpköpare.


Mina önskemål av valpköpare

Jag tycker att det är viktigt med hälsoundersökningar på valparna så jag vill att man gör höftledsröntgen och gärna då också armbågsröntgen, dessutom ögonlysning. Sedan är det roligt både för mig som uppfödare och för er som äger hunden att göra en BPH, Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund.
Kontakt


Maria 0731-532428

maria.olofsson70@gmail.comJag och älskade Elsa som ej längre finns med oss.