valpar

Björkvallens kennel

uppfödning av finsk lapphund

Eventuell planeras en kull 2020

beroende på när löp infaller

 


 

Vid intresse så hör av er på mail och vill man stå med som aktuell köpare av valp från kullen så måste man också ringa mig.

Jag har en Facebook grupp för de som har valp från oss, väntar på valp eller har annan anknytning till kenneln.

 

När man köper valp från oss så förväntar jag mig att ni hälsotestar era hundar vilket innebär att man höft- och armbågs röntgar och ögonlyser sina hundar vid ca 1,5 års ålder. Jag önskar också att man gör ett BPH.

Beteende och personlighetsbeskrivning hund.

 

Dessa tester hjälper oss uppfödare att se att vårt arbete gör att rasen går åt rätt håll hälsomässigt och beteendemässigt.

Det är också av värde för er köpare om ni vill hålla på med någon sport och det är intressant och lärorikt att se vad man har för hund.

 

Har man som utgångspunkt att man tänker kastrera sin hund så får ni söka valp någon annanstans. Jag är emot att kastrera en frisk individ om det inte finns något vettigt skäl till det. Det har ofta en negativ inverkan istället. På finsk lapphund blir också pälsen ofta väldigt svår att sköta bla.

 

Jag är mån om att ha vidare kontakt med er valpköpare.

 Det är väldigt roligt att får se hur våra "bebisar" utveklas!

 

Jag söker ev fodervärd på antingen hane eller tik. Det kan vara från egen kull eller inköpt valp från annan kennel. Kontakta mig för mer info.

 

Vi försöker ordna kennelträffar årligen.

Välkomna att kontakta mig, Maria 0731-532428, maria.olofsson70@gmail.com